Blog > Komentarze do wpisu

BABKA MAJONEZOWA

 

 Babka majonezowa jest smaczna, a przy tym bardzo oryginalna.

 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 250 ml majonezu
  •  1 szklanka m±ki
  •  1 szklanka m±ki ziemniaczanej
  •  3 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  cytrynowy aromat do ciast lub skórka otarta z cytryny

 

Wykonanie:

Żółtka oddzielić od białek.

Białka ubić na sztywn± pianę. W drugiej misce żółtka utrzeć z cukrem na puszyst± masę, dodać m±kę wymieszan± z proszkiem, majonez i zapach(skórkę). Dokładnie wszystko wymieszać i na końcu dodać pianę. Delikatnie wymieszać. Przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułk± tart± blaszki.

Piec 50-60 minut w 170 ºC

sobota, 26 stycznia 2013, kuchenneklimaty

Zobacz podobne

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY I KRUCHE

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi