Blog > Komentarze do wpisu

BABKA MAJONEZOWA

 

 Babka majonezowa jest smaczna, a przy tym bardzo oryginalna.

 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 250 ml majonezu
  •  1 szklanka mąki
  •  1 szklanka mąki ziemniaczanej
  •  3 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  cytrynowy aromat do ciast lub skórka otarta z cytryny

 

Wykonanie:

Żółtka oddzielić od białek.

Białka ubić na sztywną pianę. W drugiej misce żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, majonez i zapach(skórkę). Dokładnie wszystko wymieszać i na końcu dodać pianę. Delikatnie wymieszać. Przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki.

Piec 50-60 minut w 170 ºC

sobota, 26 stycznia 2013, kuchenneklimaty

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Słodkie jagodowe lato



Durszlak.pl

Top Blogi