Blog > Komentarze do wpisu

BATONIKI (BREAKFAST BARS)

batoniki musli

 

Inspiracj± do moich batoników był przepis z 'Nigella Express'. Jednak trochę go zmieniłam. Wyszły pyszne i do tego bardzo zdrowe batoniki .

 

Składniki:

  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego
  • 250 g płatków owsianych (nie błyskawicznych)
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g rodzynków
  • 40 g  nasion słonecznika
  • 40 g  nasion dyni
  • 40 g  nasion sezamu
  • 125 g płatków migdałowych

 

Wykonanie:

Mleko słodzone podgrzać w garnku.

W misce wymieszać wszystkie pozostałe składniki, wsypać do ciepłego mleka, dobrze wymieszać.

Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć przygotowan± mieszankę (nie uciskać) i wyrównać.

Piec około 1 godziny w temperaturze 130ºC. Po 15 minutach od wyjęcia pokroić na 16 batoników.

batoniki musli

pi±tek, 18 stycznia 2013, kuchenneklimaty

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KEKSY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE, Z MAKU I Z MAKIEM

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY, KRUCHE I MAZURKI

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi