Blog > Komentarze do wpisu

RYBA PO GRECKU

 

 

 

Składniki:

  • 5 średnich marchwi
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 1 por
  • większy słoiczek koncentratu pomidorowego lub koncentrat w kartonie
  • ok 1kg filetów ryby (morszczuk, mintaj)
  • olej roślinny do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

 

Wykonanie:

Ryby rozmrozić, osuszyć papierowymi ręcznikami,pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć. Obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron na lekko zrumieniony kolor.

Marchew, pietruszkę, pora i seler zetrzeć na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Przełożyć do patelni po rybie dolać wrzącą wodę, posolić i gotować przez 20-30 minut pod pokrywką.

Odlać trochę wywaru by rozmieszać w nim koncentrat pomidorowy,wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku. Gorące warzywa położyć na usmażonej rybie.

piątek, 01 marca 2013, kuchenneklimaty

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KEKSY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE, Z MAKU I Z MAKIEM

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY, KRUCHE I MAZURKI

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi