Blog > Komentarze do wpisu

TRUSKAWKOWE MUFFINY

Podczas przegl±dania bloga "Na Miotle" wpadły mi w oko takie babeczki, trochę je zmieniłam, ale wyszły pyszne.

Składniki na około 24 sztuki:

  • 3 szklanki m±ki pszennej
  • 1 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾  łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/3  łyżeczki soli
  • 3 jajka
  • ¾  szklanki oleju rzepakowego
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki pokrojonych truskawek

 

Wykonanie:

W jednym naczyniu poł±czyć suche składniki: m±kę, cukier, proszek, sodę, sól.
W drugim składniki mokre: jajka, mleko, olej i wymieszać rózg± kuchenn±. Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i wymieszać tylko do poł±czenia się składników. Dodać truskawki i wymieszać.

Formę do muffinów wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem do 3/4 ich wysoko¶ci. Posypać kruszonk±.

Piec około 25 minut w 180ºC lub do tzw. suchego patyczka.

Smacznego!

czwartek, 15 czerwca 2017, kuchenneklimaty

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KEKSY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE, Z MAKU I Z MAKIEM

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY, KRUCHE I MAZURKI

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi