Z m±ki

sobota, 07 lutego 2015

Składniki:

  • 1 kg m±ki
  • 1 jajko
  • 2-3 szkl. bardzo ciepłej wody
  • szczypta soli
  • łyżka masła

 

Wykonanie:

Z m±ki, masła, soli, jajka i wody zagnie¶ć gładkie ciasto. dobrze wyrobić i na chwilę odłożyć żeby ""odpoczęło. Następnie podzielić na 3 czę¶ci. Każd± czę¶ć po kolei rozwałkować, wycinać kółka i lepić pierożki.



22:53, kuchenneklimaty , Z m±ki
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 12 lutego 2013

Składniki:

  • 1 kg m±ki
  • 1 jajko
  • 2-3 szkl. bardzo ciepłej wody
  • szczypta soli
  • łyżka masła

 

Farsz:

  • 1 kg półtłustego sera białego
  • 2 kg ziemniaków
  • 4 cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc, najlepiej dzień wcze¶niej. Cebulę drobno pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Ser i zimne ziemniaki przepu¶cić przez maszynkę, dodać cebulę razem z olejem, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Z m±ki, masła, soli, jajka i wody zagnie¶ć gładkie ciasto. Podzielić na 3 czę¶ci. Każd± czę¶ć po kolei rozwałkować, wycinać kółka i lepić pierożki. Wrzucać na osolon± gotuj±c± się wodę, gotować ok 3 min. od wypłynięcia.


19:54, kuchenneklimaty , Z m±ki
Link Komentarze (1) »
| < Sierpień 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KEKSY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE, Z MAKU I Z MAKIEM

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY, KRUCHE I MAZURKI

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi