Spiżarnia

środa, 15 października 2014


 

Konfitura ta nadaje się do ciast lub zamiast cytryny.

Składniki:

1 kg owoców pigwy
2 szklanki cukru
1/2 szklanki wody



Wykonanie:

Owoce pigwy umyć, obrać i usunąć pestki. Zetrzeć na tarce,wsypać do garnka  z wrzącą wodą i postawić na małym ogniu. Gotować, aż pigwa będzie miękka (szklista), co pewien czas mieszając. Następnie dodać cukier i gotować, aż cukier się rozpuści. Gorącą konfiturą napełnić czyste, małe słoiczki i szczelnie zamknąć pokrywkami.
Pasteryzować 10 minut w temperaturze 80-85ºC. 


| < Październik 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KEKSY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE, Z MAKU I Z MAKIEM

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY, KRUCHE I MAZURKI

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi