BISZKOPTY i TORTY

Od razu po przygotowaniu ciasta należy go włożyć do odpowiednio natłuszczonej i wysypanej m±k± brytfanki, a następnie do piekarnika nagrzenego do 160 °C, a po chwili (gdy ciasto już podro¶nie) temperaturę zwiększa się do 170-180 °C. Po upieczeniu ciasto należy pozostawić na chwilę w piekarniku z otwartymi drzwiczkami, aby nie opadło, a następnie wyj±ć.

¬ródło: http://www.smaczny.pl/artykul,rodzaje_ciast_i_temperatura_ich_pieczenia
Copyright © Smaczny.pl

Po przygotowaniu ciasto należy włożyć do  brytfanki, a następnie do nagrzanego piekarnika. Po upieczeniu biszkopt należy pozostawić chwilę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aby nie opadł (oprócz biszkopta rzucanego).

  Biszkopt rzucany

Niebiańska Pawlowa

  Pijane ¶liwki

  Rafaello

  Rolada biszkoptowa

Szpinakowy tort

Tort lalka

  Tort mascarpone

  Tort z musem truskawkowym

 


MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KEKSY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE, Z MAKU I Z MAKIEM

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY, KRUCHE I MAZURKI

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi