DROŻDŻOWCE

Ciasto drożdżowe po wyrobieniu i uformowaniu można zamrażać. Je¶li zamierzamy zamrozić ciasto na p±czki, najlepiej ułożyć je na tacy w taki sposób, aby p±czki się ze sob± nie stykały. Gdy ciasto stwardnieje, przekładamy do woreczka. Rozmrażamy w temperaturze pokojowej, pozostawiamy aż ciasto nieco wyro¶nie, a następnie pieczemy. Mrozić można także gotowe wypieki

¬ródło: http://www.smaczny.pl/artykul,sekrety_udanego_drozdzowego_ciasta
Copyright © Smaczny.pl

  Bułeczki z kruszonk±

  Bułeczki nadziane

  P±czki

  Tradycyjne drożdżowe

  Topielec-rogaliki

 

 

 

Ciasto drożdżowe po wyrobieniu i uformowaniu można zamrażać. Rozmrażamy w temperaturze pokojowej, pozostawiamy aby nieco wyrosło, a następnie pieczemy. Mrozić można także gotowe wypieki.




MENU

  • BABKI BABECZKI

  • BISZKOPTY I TORTY

  • BUŁKI BUŁECZKI

  • CIASTA FRANCUSKIE

  • CIASTA UCIERANE

  • CIASTA Z OWOCAMI

  • CIASTKA CIASTECZKA

  • DESERY

  • DODATKI

  • DROŻDŻOWCE

  • JAK U MAMY

  • KEKSY

  • KONFITURY

  • MAKARONOWE INSPIRACJE

  • MAKOWCE, Z MAKU I Z MAKIEM

  • MUFFINKI

  • NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA

  • PIERNIKI PIERNICZKI

  • POTRAWY MIĘSNE

  • PRZEKŁADAŃCE

  • SAŁATKI I SURÓWKI

  • SERNIKI

  • SZARLOTKI I JABŁECZNIKI

  • TARTY, KRUCHE I MAZURKI

  • Z CZEKOLADY

  • POWRÓT
  • 
    Akcja: Nie kradnij zdjęć!




    Durszlak.pl

    Top Blogi